Wat is de beste onderhoudsstrategie voor lagers?

- Jun 08, 2020-

Wat is de beste onderhoudsstrategie voor lagers?

hard-hat-best-bearing-maintenance-strategy-imageNa verloop van tijd zullen zelfs de beste lagers slijten en zonder de juiste aandacht falen. Een vaste onderhoudsstrategie voor lagers kan u helpen problemen te identificeren en onnodige stilstand te voorkomen. De strategie die het beste bij u past, kan natuurlijk variëren, afhankelijk van uw toepassingen en onderhoudsbehoeften. Als het op lagers aankomt, zijn er drie algemene onderhoudsstrategieën die van toepassing zijn: periodiek, voorspellend en run-to-fail.

Periodiek preventief onderhoud steunt, niet verwonderlijk, op een periodiek onderhoudsschema. Deze praktijk is gebaseerd op het instellen van regelmatige intervallen voor u of iemand in uw team om de lagers in uw toepassingen schoon te maken, te inspecteren en te repareren. Het schema kan variëren van apparaat tot apparaat, afhankelijk van de behoefte en de gemakkelijke toegankelijkheid van uw apparatuur. Deze onderhoudsstrategie is geweldig voor bedrijven waar slijtage normaal is en het zich niet kan veroorloven om enige kans op uitvaltijd te riskeren.

Terwijl periodiek onderhoud volgens een vast schema is ingesteld, maakt voorspellend onderhoud een schema om te proberen signalen te identificeren dat uw apparatuur onderhoud nodig heeft. Mogelijk hebt u bijvoorbeeld een schema om uw apparatuur om de maand te controleren, hetzij door handmatige inspectie of door bewakingstechnologie. Als u of een lid van uw team overmatige trillingen, oververhitting, lekken, verkeerde uitlijning of andere waarschuwingssignalen opmerkt, is het tijd om die toepassing af te sluiten om uw lagers of andere probleemonderdelen te repareren of te vervangen. Als er geen tekenen van problemen zijn, kunt u reparaties of vervangingen uitstellen tot de volgende inspectie. Deze stijl is goed voor bedrijven die geen downtime willen riskeren, maar mogelijk niet te vaak lagers hoeven te repareren of vervangen.

Een run-to-fail-strategie is niet zozeer een onderhoudsplan als wel een beslissing om geen reparaties uit te voeren of onderdelen te vervangen totdat er iets mis is. Deze aanpak is niet de beste strategie voor lagers die opnieuw kunnen worden gesmeerd of gerepareerd voordat ze defect raken, maar het kan een meer realistische optie zijn voor bedrijven die ongeplande stilstand kunnen opvangen of buiten bereik zijnde apparatuur hebben waar regelmatig onderhoud onmogelijk is of te duur. Als apparatuuruitval bijvoorbeeld geen invloed heeft op de productie en stilstand tot een minimum kan worden beperkt, kan een run-to-fail-aanpak op de lange termijn kosteneffectiever zijn.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737