Wat is de beste onderhoudsstrategie voor lagers?

- Aug 17, 2020-

Wat is de beste onderhoudsstrategie voor lagers?

hard-hat-best-bearing-maintenance-strategy-imageNa verloop van tijd, zelfs de beste lagers zal beginnen te slijten en mislukken zonder de juiste aandacht. Een set met onderhoudsstrategie kan u helpen problemen te identificeren en onnodige downtime te voorkomen. Natuurlijk kan de strategie die het beste voor u is variëren afhankelijk van uw toepassingen en onderhoudsbehoeften. Als het gaat om lagers, zijn er drie algemene onderhoudsstrategieën die van toepassing zijn: periodiek, voorspellend en run-to-fail.

Periodiek preventief onderhoud is gebaseerd op, niet verrassend, een periodiek onderhoudsschema. Deze praktijk is gebaseerd op het instellen van regelmatige intervallen voor u of iemand in uw team om de lagers in uw toepassingen op te schonen, te inspecteren en op te knappen. Het schema kan variëren van apparaat tot apparaat, afhankelijk van de behoefte en het gemak van de toegankelijkheid van uw apparatuur. Deze onderhoudsstrategie is ideaal voor bedrijven waar slijtage normaal is en het zich niet kan veroorloven om enige kans op downtime te riskeren.

Terwijl periodiek onderhoud is ingesteld op een harde planning, voorspellend onderhoud creëert een schema om te proberen en te identificeren tekenen dat uw apparatuur onderhoud nodig heeft. U bijvoorbeeld een schema hebben om uw apparatuur om de maand te controleren, hetzij door handmatige inspectie of bewakingstechnologie. Als u of een lid van uw team overmatige trillingen, oververhitting, lekken, verkeerde uitlijning of andere waarschuwingssignalen opmerkt, is het tijd om die toepassing af te sluiten om uw lagers of andere probleemonderdelen te repareren of te vervangen. Als er geen tekenen van problemen zijn, u reparaties of vervangingen uitstellen tot de volgende inspectie. Deze stijl is goed voor bedrijven die geen downtime willen riskeren, maar mogelijk niet te vaak lagers hoeven te repareren of te vervangen.

Een run-to-fail strategie is niet zozeer een onderhoudsplan zo veel als een beslissing om geen reparaties uit te voeren of onderdelen te vervangen totdat er iets mis is. Deze aanpak is niet de beste strategie voor lagers die opnieuw kunnen worden gesmeerd of gerepareerd voordat het mislukt, maar het kan een meer realistische opties voor bedrijven die ofwel kunnen tegemoet ongeplande downtime of hebben out-of-reach apparatuur waar regelmatig onderhoud onmogelijk of te duur is. Als het uitvallen van apparatuur bijvoorbeeld geen invloed heeft op de productie en downtime tot een minimum kan worden beperkt, kan een run-to-fail-aanpak op de lange termijn kosteneffectiever zijn.

Voor meer informatie over onze producten en prijs, pls e-mail naar:info@jxtcbearing.comWechat/whatsapp: +8613559751737