Wat maakt een rustige invloed?

- Oct 02, 2018-

Lawaai in een peiling is kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, maar bijna allemaal gerelateerd zijn aantrillingen. Hier, Chris Johnson managing director vanMiniature bearing leverancierSMB lagers, legt uit hoe kwaliteit, pasvorm en smeermiddel keuze kunnen allemaal invloed het niveau van trillingen en lawaai in een peiling.


smbbearing27092018web.jpg


Lawaai van invloed wordt vaak geassocieerd met beschadigde wiellagers in auto's. Wiellagers beschadigd raakt, is teveel lawaai waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om te identificeren van de peiling is gebroken. Maar, hoe zit het met lagers in andere toepassingen?

Dragende ringen en ballen zijn niet perfect rond. Zelfs na uitgebreide fijn slijpen en polijsten zijn de ballen en circuits erbij nooit perfect glad. Deze onvolkomenheden kunnen leiden tot ongewenste trillingen, potentieel beschadigend de peiling tijdens zijn levensduur.

Meestal zijn er tussentijdse gereedschapswisseling onvolkomenheden in de vorm van ruwe of onregelmatige oppervlakken waardoor één ring te verplaatsen of oscilleren radiaal met betrekking tot de andere. De hoeveelheid en snelheid van deze beweging draagt bij aan de hoeveelheidrekening houdend met trillingen en het dragen van lawaai.

Ruwe of beschadigde ballen of circuits erbij, arme bal of raceway ronding, besmetting binnen de peiling, onvoldoende smering, onjuiste schacht of huisvesting toleranties en onjuiste radiale spelen kan allemaal bijdragen aan een lager de trillingen en op zijn beurt kan worden bijdragende factoren aan teveel lawaai.

Bij het zoeken naar een lager met lage ruis, zal een goede kwaliteit invloed hebben uitstekende oppervlakte eindigen op ballen en circuits erbij. Tijdens het productieproces, zal de ronding van de ballen en dragende ringen nauwlettend worden gecontroleerd. De gladheid of de rust van een lager kan worden gecontroleerd door versnellingsmeters die invloed trillingen op de buitenste ring, meestal met de binnenste ring draaien bij 1800 t/min te meten.

Een andere manier om ruis onder controle is om op te geven van een radiaal spelen waarmee de peiling te bedienen met bijna nul radiale spelen wanneer in gebruik. Als de schacht of huisvesting toleranties onjuist zijn, het lager kunnen zijn te krap, die zal leiden tot geluidsoverlast. Ook kunt arme schacht of huisvesting ronding vervormen de dragende ringen, die ook gevolgen de trillingen en lawaai van een lager hebben kunnen.

Lager montage is een andere belangrijke factor om te overwegen. Slechte praktijken passend veroorzaken deuken in de dragende-circuits erbij die trillingen sterk zal verhogen. Verontreinigingen in de lagers kunnen ook ongewenste trillingen veroorzaken.

Om laag geluidsniveau, moet een weerslag vrij is van contaminanten. Als de peiling niet in een schoon milieu gebruikt wordt, moet bescherming tegen vuil, zoals contact zeehonden, worden overwogen.

In een peiling van goede kwaliteit, is een laag geluidsniveau glijmiddel ook aanbevolen. Zoals de naam al suggereert, kan deze fijn gefilterde vetten de peiling te lopen rustig te wijten aan de afwezigheid van grotere vaste deeltjes. Er is nu volop keuze in verband met geringe geluidssterkte vetten, met verschillende opties op de markt.

Dragende ringen en ballen zijn nooit perfect rond en sommige trillingen zal altijd plaatsvinden. Echter, er zijn manieren om te selecteren van een peiling die is beter geschikt voor toepassingen waar lage ruis is vereist. Voor meer informatie over de lage ruis lagers en smeermiddelen, contact opnemen met het team van JXTC lagers op +86 13559751737