Wat is het beste afdichtingsontwerp voor mijn lagertoepassing?

- Dec 19, 2019-

Wat is het beste afdichtingsontwerp voor mijn lagertoepassing?

Er zijn altijd voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden tijdens het selecteren van afdichtingen of smeren. Er is niet één perfect lager voor alle toepassingen. Er is niet één perfect afdichtingstype voor iedereen, net zoals er geen is voor smeermiddel voor iedereen. Dus wanneer we zijn SKF afgedichte dragende-image kijkend naar lagerselectie en afdichtingsselectie, worden sommige lagers alleen open aangeboden. In dit geval kunt u zien dat de peiling open is en kunt u de andere kant zien. Er glijdt niets uit met besmetting. We kunnen niets met smering doen. Er is hier een centrale lager aan de rechterkant en een dubbele kogellager. Er zijn zwarte afdichtingen aan elke kant van het lager, dat zijn rubberen afdichtingen die vervuiling buiten houden en het vet binnen houden. En dan kunnen we ook werken met metalen schermen.

Dus afhankelijk van de grootte van de lager en de buis, heeft u mogelijk meerdere opties. Hieronder hebben we een dubbele rij sferische rollager en er zijn rubberen lipafdichtingen aan weerszijden van deze lager. Dus wat is de functie van het zegel?

SKF-dubbele rij-vet-illustration

Omdat de primaire functie van de afdichting is om het lager tegen verontreinigingen te beschermen, is het belangrijk om het lager schoon te houden wanneer u het uit de verpakking haalt, zodat u het niet alleen besmet door het te hanteren. Een andere functie is natuurlijk om ervoor te zorgen dat het lager het smeermiddel vasthoudt. We willen het vet buiten houden, de toevoer naar het lager binnenin laten zodat het niet weglekt en het lager droogloopt. Dat zijn de basisfuncties van zeehonden. Dus als we een afdichting selecteren, wegen we niet alleen voor- en nadelen, voor- en nadelen, en dit is een probleem met, met afdichtingsselectie is dat we proberen de afdichtingsefficiëntie aan één kant in evenwicht te brengen.

Dus als we een afdichting selecteren, wegen we niet alleen voor- en nadelen, voor- en nadelen, we proberen ook de afdichtingsefficiëntie aan één kant in evenwicht te brengen. Dit is het vermogen om vervuiling buiten te houden, vuil en water buiten te houden, de efficiëntie van het vasthouden van het vet in het lager zodat we het niet kunnen laten weglekken, en het vermogen hebben om het lager niet te hoeven verwijderen. Dus dat is wat we aan één kant uit het zegel willen. Maar aan de andere kant, vanwege de rubberen lip die contact maakt met de binnenring, hebben we het rubber dat op de binnenring van het lager wrijft, waardoor de wrijving in het lager toeneemt. Het gaat dus niet meer zo vrij ronddraaien als het ooit was. Dit gaat ook wat koppel aan het lager toevoegen en het zou het toerentalvermogen van het lager kunnen verminderen. Dus nogmaals, we proberen hier twee afwegingen te maken, afdichtingsefficiëntie en vervolgens de bijbehorende wrijving.

Als u bijvoorbeeld een fietswiel zou hebben, zou u willen dat dat lager zo vrij mogelijk ronddraait. We willen de snelheidscapaciteit van het lager niet verminderen. Als er een spindel is met 20.000 RPM, als we de snelheid verlagen die de lagerselectie zou kunnen beïnvloeden en deze als optie voor ons elimineren. En dan de afdichtingsefficiëntie, natuurlijk willen we de efficiëntie afstemmen op de toepassing. Als we een voedselplant hebben en die bloem mengt en we hebben al die bloem rond het lager, dan willen we een zeehond die al die vervuiling ook buiten houdt. En sommige klanten willen het lager kunnen smeren. Dus als ze het lager wel willen smeren, willen ze misschien geen afgedichte levenslange oplossing.

Dit zijn dus slechts enkele van de dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van het soort afdichtingsconfiguratie dat het beste aansluit bij de behoeften van uw toepassing. Als voorbeeld is hier een SKF-afdichtingprestatietabel uit onze catalogus. We beoordelen de verschillende soorten laders, en vervolgens, afhankelijk van welk kenmerk belangrijk is voor de klant, misschien lage wrijving of hoge snelheden of misschien goede waterafhankelijkheid, komen we tot een oplossing. De beslissing is toepassingsspecifiek gedreven.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com