Wat is het belang van smeermiddelen voor hoge temperaturen in lagers?

- Jul 07, 2020-

Wat is het belang van smeermiddelen voor hoge temperaturen in lagers?

hot-steel-on-conveyor

Heet stalen platen op metallurgische plantenband.

De temperatuur van ovens kan maar liefst 1800 ° C bereiken. Hoe belangrijk is het kiezen en toepassen van de juiste smering voor toepassingen die aan deze uitersten worden blootgesteld? Hier legt Chris Johnson, algemeen directeur van leverancier van gespecialiseerde lagers, SMB Bearings, het cruciale belang van smeermiddelen voor hoge temperaturen in de industrie uit.

Het kiezen van het juiste smeermiddel is cruciaal om de optimale prestaties van lagers te garanderen en om defecten te voorkomen. Smeermiddelen, of het nu oliën of vetten zijn, werken als een dunne film die de componenten van een lager beschermt tegen contact met elkaar en wrijving veroorzaakt. Hoewel de oorzaken van lagerfalen talrijk zijn, heeft onderzoek geschat dat in ongeveer vier van de vijf gevallen van lagerfalen de fout bij de smering ligt.

Verschillende smeermiddelen zijn nodig voor verschillende functies en doeleinden, onder andere afhankelijk van de belasting, snelheid en temperatuur. Oliën en vetten zijn de meest voorkomende smeermiddelen. Temperaturen hebben invloed op de viscositeit van beide, dus voor toepassingen bij hoge temperaturen zijn smeermiddelen nodig die de hitte kunnen weerstaan, zonder een lekkende puinhoop te worden. Het kiezen van de juiste is essentieel om de prestaties te optimaliseren, de onderhoudskosten laag te houden en uiteindelijk te voorkomen dat lagers defect raken.

Sommige vetten zijn speciaal ontworpen om te werken bij hoge temperaturen, maar bieden ook een reeks aanvullende eigenschappen, zoals een groter uithoudingsvermogen van het temperatuurbereik en het vermogen om goed te presteren onder hoge belastingen en bij hoge snelheden. Zo weten dronefabrikanten mogelijk niet waar hun producten op het moment van fabricage zullen worden gebruikt. Van de Sahara-woestijn tot het noordpoolgebied heeft het lagersmeermiddel een bereik nodig.

Halfgeleiderproductie is een ander gebied waar smeermiddelen op hoge temperatuur essentieel zijn. Bij het fabricageproces worden siliciumwafels blootgesteld aan extreem hoge temperaturen, soms tot wel duizend graden. Het proces vereist echter ook een cleanroom. De 'netheid' van een kamer wordt bepaald door het aantal deeltjes van een bepaalde grootte per kubieke meter.

Bij de fabricage van computerchips kan het proces in gevaar komen door een enkel stofdeeltje. Dit vereist het gebruik van smeermiddelen die zowel hoge temperaturen kunnen weerstaan ​​als ook immuun zijn voor de risico's van uitgassen - wanneer smeermiddel begint te verdampen en het milieu vervuilt.

Dichter bij huis hebben de ovens waar we allemaal op vertrouwen in ons dagelijks leven ook smeermiddelen voor hoge temperaturen nodig voor de lagers die ze gebruiken. Naast temperatuurvereisten moeten ze echter ook bestand zijn tegen regelmatige reiniging en voldoen aan strikte hygiënevoorschriften. Door H1 goedgekeurde smeermiddelen zijn nodig wanneer er incidenteel contact met voedsel kan zijn en door H2 goedgekeurde smeermiddelen wanneer vetten worden gebruikt, maar er is geen contact.

Naast vetten kunnen droge smeermiddelen of vaste smeermiddelen het antwoord bieden op problemen met hoge temperaturen. Deze materialen zijn in staat wrijving tussen twee oppervlakken te verminderen, zelfs als ze in vaste toestand zijn. Grafiet is hier een populaire keuze, maar andere gebruikte materialen zijn molybdeendisulfide en wolfraamdisulfide. Deze hebben een breed scala aan toepassingen, maar worden vaak gespecificeerd in vacuümomgevingen omdat ze een verlaagd risico op besmetting bieden. Hun voorstanders vieren ook lagere onderhoudskosten omdat nasmering niet nodig is.

Er is een reeks smeermiddelen voor hoge temperaturen voor verschillende doeleinden. De juiste kiezen en correct toepassen en onderhouden is niet zomaar een optionele extra. Kiezen voor een standaard smeermiddel, zelfs een smeermiddel met een relatief breed temperatuurbereik, zal waarschijnlijk problemen opleveren bij extremere toepassingen. Sommige toepassingen brengen blootstelling aan temperaturen tot 1800 graden Celsius met zich mee. Bij hoge temperaturen is een geschikte smering een van de belangrijkste factoren bij het verlagen van de onderhoudskosten en het voorkomen van risico's op lageruitval.

Stuur voor meer informatie over onze producten en citaten een e-mail naar: info@jxtcbearing.com& whatapp: 008613559751737