Wanneer zijn drijvende lageropstellingen nodig?

- Jun 08, 2020-

Wanneer zijn drijflagers nodig?

Foating-CRB-Examples

Timken zwevende CRB-dragende voorbeelden.


Een drijvende lageropstelling is een lageropstelling of configuratie waarin de lagers en de bijpassende component (en) vrij kunnen bewegen ten opzichte van elkaar in radiale of axiale richting. De beoogde vrije bewegingsrichting wordt bepaald door het type lagers dat in het systeem wordt gebruikt of mogelijk door de apparatuurvereisten en verwachte bedrijfsomstandigheden, hoewel het meest voorkomende voorbeeld in axiale richting zweeft. Het meest algemeen begrepen zwevend werkende lagersysteem vindt plaats tussen de binnenring en asdiameter of tussen de buitenring en de huisboring. Er zijn echter andere manieren om zweefvermogen op te nemen, afhankelijk van het lagertype en de configuratie die in een bepaald apparaat wordt gebruikt, wat gebaseerd zou kunnen zijn op operationele vereisten en applicatiebelasting.

Andere veelvoorkomende voorbeelden van drijfvermogen van lagers zijn cilindrische rollagers die een buitenring of binnenring gebruiken zonder flenzen, waardoor de drijvende werking binnen het lager zelf kan plaatsvinden, of zijlagers opnemen in de basis van een vaste behuizingsopstelling om de axiale op te nemen beweging vereist tijdens bedrijf. Veel voorkomende toepassingen waarbij een opstelling met zwevende lagers nodig is, zijn die waarvan wordt verwacht dat ze tijdens bedrijf een thermische gradiënt tussen de as en het huis zullen zien, wat leidt tot thermische groei of uitzetting van de ene entiteit in een sneller tempo dan de andere. Voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn toepassingen van verwarmde rollen in een papierfabriek, die eerder axiale thermische uitzetting ervaren dan de bijbehorende behuizing die de lagers ondersteunt, of een standaardversnellingsbaktoepassing waarbij de roterende as en lagerbinnenringen sneller opwarmen dan de behuizing bij opstarten. .

Andere, minder vaak voorkomende toepassingen waarbij een zwevende lagering noodzakelijk is, zijn die waarbij radiale en axiale lagers in combinatie worden gebruikt om tegelijkertijd radiale en axiale belastingen te verwerken, maar toch afzonderlijk, zoals een radiaal kogellager en een naast elkaar gebruikt axiaal kogellager. In dit geval moet het radiale lager axiaal kunnen drijven terwijl het druklager radiaal kan drijven om ervoor te zorgen dat elk lagertype alleen de beoogde toegepaste belastingen opneemt. Zoals beschreven zijn de meest voorkomende behoefte aan een opstelling met zwevend lager die toepassingen met verwachte axiale thermische groei als gevolg van temperatuurgradiënten van as en behuizing tijdens bedrijf; er zijn echter bepaalde gevallen die een drijfvermogen vereisen om de gegeven lagertypen te ondersteunen en een beoogd belastingsverdeling mogelijk te maken.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737