Wanneer zijn drijvende lagerregelingen nodig?

- Jul 07, 2020-

Wanneer zijn drijvende lagers nodig?

Een zwevende lageropstelling is een lageropstelling of -configuratie waarin de lagers en de paringscomponent(en) zich vrij ten opzichte van elkaar kunnen bewegen in de radiale of axiale richting. De beoogde richting van het vrije verkeer wordt bepaald door het type lagers dat in het systeem wordt gebruikt of eventueel door de uitrustingsvereisten en de verwachte bedrijfsomstandigheden, hoewel het meest voorkomende voorbeeld in de axiale richting zweeft. Het meest begrepen drijvende actielagersysteem vindt plaats tussen de binnenring en de schachtdiameter of tussen de buitenring en de draagboring van de behuizing. Er zijn echter andere middelen om de floatcapaciteit op te nemen, afhankelijk van het lagertype en de configuratie die in een bepaald apparaat worden gebruikt, die gebaseerd kunnen zijn op bedrijfsvereisten en het laden van toepassingen.

Andere veel voorkomende voorbeelden van lager drijvend vermogen zijn cilindrische rollagers die gebruik maken van een buitenring of binnenring zonder flenzen, waardoor de drijvende werking in het lager zelf kan plaatsvinden, of waarbij zijlagers in de basis van een vaste huisvestingsregeling worden opgenomen om de axiale beweging te accommoderen die tijdens het gebruik vereist is. Gemeenschappelijke toepassingen waarbij een zwevende lagerregeling noodzakelijk is, zijn toepassingen waarvan wordt verwacht dat zij tijdens de werking een thermische helling tussen de schacht en de behuizing zullen zien, wat leidt tot thermische groei of uitbreiding van de ene entiteit in een sneller tempo dan de andere. Voorbeelden van dergelijke toepassingen kunnen zijn verwarmde roltoepassingen in een papierfabriek, die axiale thermische expansie eerder ervaren dan de bijbehorende behuizing die de lagers ondersteunt, of een standaard versnellingsbaktoepassing waarbij de roterende as en de lagerbinnenringen sneller opwarmen dan de behuizing in opstartomstandigheden.

Andere minder voorkomende toepassingen waarbij een zwevende lagerregeling noodzakelijk is, zijn die waarbij radiale en stuwkrachtlagers in combinatie worden gebruikt om zowel radiale als axiale belastingen tegelijkertijd te verwerken, maar individueel, zoals een radiaal kogellager en een stuwkrachtkogellager dat naast elkaar wordt gebruikt. In dit geval moet het radiaal lager axiaal kunnen zweven, terwijl het stuwkrachtlager radiaal kan zweven om ervoor te zorgen dat elk lagertype alleen de beoogde toegepaste ladingen neemt. Zoals beschreven, zijn de meest voorkomende behoefte aan een zwevende lagerregeling toepassingen met verwachte axiale thermische groei als gevolg van hellingshoeken en temperatuurgradiƫnten van de behuizing tijdens het gebruik; Er zijn echter bepaalde gevallen die de mogelijkheid van de vlotter vereisen om de opgegeven lagertypen te ondersteunen en het beoogde belastingsaandeel mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze producten en quote ,pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com&whatapp:008613559751737