Wanneer moet ik investeren in roestvrij staal voor lagers?

- Apr 21, 2020-

Wanneer moet ik investeren in roestvrij staal voor lagers?

Ritbearing-stainless-steelbearing-imageAls het gaat om dragende materialen, zijn er bepaalde opties die in sommige situaties beter geschikt zijn dan andere. Chroomstaal is een veel voorkomend dragermateriaal, maar er zijn bepaalde gevallen waarin u een alternatief nodig heeft om uw onderdelen tegen bepaalde gevaren te beschermen of aan prestatienormen te voldoen. Roestvrij staal is een van deze opties.

Hoewel roestvrij staal duurder kan zijn dan standaardmetalen, biedt het enkele belangrijke voordelen voor bepaalde situaties. De belangrijkste van deze situaties is dat roestvrij staal veel beter bestand is tegen corrosie dan chroom of ander basisstaal. Corrosiebestendigheid is een belangrijk voordeel voor een breed scala aan toepassingen, vooral voor toepassingen waarvoor onderdelen van voedingskwaliteit of cleanrooms vereist zijn. Zelfs als vervuiling geen probleem is, kan corrosiebestendigheid helpen de levensduur van uw lagers te verlengen als er water of andere roestopwekkende stoffen in een omgeving aanwezig zijn.

Een ander voordeel van roestvrij staal is dat het een grotere chemische bestendigheid kan vertonen dan sommige standaardopties. Deze weerstand is cruciaal voor alle toepassingen die te maken hebben met agressieve chemicali├źn en andere stoffen die uw lagers zouden kunnen opeten. Bovendien maakt de combinatie van water- en chemische bestendigheid roestvrij staal een ideale oplossing voor toepassingen die regelmatig worden gewassen.

Een omgeving met hoge temperaturen is een andere reden waarom u zou kiezen voor een roestvrijstalen lager. Roestvrij staal heeft een grotere stabiliteit bij hoge temperaturen, wat u kan helpen de prestatienormen te handhaven en de levensduur van onderdelen te verlengen dan wanneer u zou kiezen voor een standaard staalmateriaal.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com