Wanneer moet ik investeren in roestvrij staal voor lagers?

- Jun 03, 2020-

Wanneer moet ik investeren in roestvrij staal voor lagers?

Ritbearing-stainless-steelbearing-imageAls het gaat om het dragen van materialen, zijn er bepaalde opties die beter geschikt zijn voor sommige situaties dan anderen. Chroomstaal is een veel voorkomend lagermateriaal, maar er zijn bepaalde gelegenheden waar u een alternatief nodig hebt om uw onderdelen te beschermen tegen bepaalde gevaren of aan de prestatienormen te voldoen. Roestvrij staal is een van deze opties.

Hoewel roestvrij staal duurder kan zijn dan standaard metalen, biedt het een aantal belangrijke voordelen voor bepaalde situaties. Belangrijkste onder deze situaties is dat roestvrij staal biedt veel meer weerstand tegen corrosie dan chroom of andere basisstaal. Corrosiebestendigheid is een belangrijk voordeel voor een breed scala aan toepassingen, vooral die welke voedsel-grade onderdelen of clean-room voorwaarden vereisen. Zelfs als verontreiniging geen probleem is, kan corrosiebestendigheid helpen de levensduur van uw lagers te verlengen als water of andere roestopwekkende stoffen in een omgeving aanwezig zijn.

Een ander voordeel van roestvrij staal is dat het een grotere chemische weerstand kan vertonen dan sommige standaardopties. Deze weerstand is cruciaal voor alle toepassingen die zich bezighouden met agressieve chemicali├źn en andere stoffen die kunnen wegeten aan uw lagers. Bovendien maakt de combinatie van water- en chemische weerstand roestvrij staal een ideale oplossing voor toepassingen die regelmatig worden afgewassen.

Een hoge-warmte omgeving is een andere reden waarom je zou kiezen voor een roestvrij stalen lager. Roestvrij staal heeft een grotere stabiliteit bij hoge temperaturen, wat u kan helpen de prestatienormen te handhaven en de levensduur van onderdelen te verlengen dan wanneer u voor een standaard staalmateriaal kiest.

Voor meer informatie, pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737