Wanneer moet ik vet gebruiken voor mijn lager?

- Jun 17, 2020-

Wanneer moet ik vet gebruiken voor mijn lager?

Greased-Ball-Bearings

Twee auto-kogellagers bedekt met speciaal rood vet.


Er zijn twee hoofdsoorten lagersmeermiddelen: olie en vet. Hoewel vetsmeermiddelen worden gemaakt door oliesmeermiddelen met verdikkingsmiddelen te mengen, biedt dit proces vetsmeermiddelen bepaalde voordelen waardoor ze geschikter kunnen worden voor gebruik.

Een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van vet is de viscositeit. Oliën zullen eerder weglopen of uit een lager lekken, terwijl vetten stevig genoeg zijn om te blijven zitten waar ze worden aangebracht. Dit maakt een superieure optie voor toepassingen die af en toe worden uitgeschakeld, omdat het vet in het onderdeel blijft zitten en de kans op droge starts voorkomt wanneer de toepassing opnieuw wordt ingeschakeld. Het gebrek aan lekkage is ook van cruciaal belang voor toepassingen in omgevingen waar producten niet kunnen worden besmet, zoals ruimtes voor voedselverwerking. Daarnaast zijn er vetten verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor omgevingen met voedsel. Dicht opeengepakte vetten kunnen ook helpen voorkomen dat verontreinigingen een lager binnendringen, wat handig is in omgevingen met vuil of water. Deze verontreinigingen kunnen dan tijdens het nasmeren worden verwijderd.

Een andere overweging bij het gebruik van vet zijn de bedrijfstemperaturen en snelheden van een specifieke toepassing. Een hogere viscositeit betekent meer rolweerstand en warmteontwikkeling, wat betekent dat oliesmeermiddelen doorgaans geschikter zijn voor toepassingen met hoge snelheden en hoge temperaturen. Toepassingen met gemiddelde of lage warmte- en snelheidseisen zijn echter over het algemeen zeer geschikt voor vet.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737