Wanneer moet ik vet gebruiken voor mijn lager?

- Aug 07, 2020-

Wanneer moet ik vet gebruiken voor mijn lager?

Er zijn twee hoofdtypen lagersmeermiddelen: olie en vet. Terwijl vetsmeermiddelen worden gemaakt door oliesmeermiddelen te mengen met verdikkingsmiddelen, geeft dit proces vetsmeermiddelen bepaalde voordelen waardoor ze geschikter kunnen worden voor gebruik.

Een van de belangrijkste redenen om vet te gebruiken, is de viscositeit. Oliën lopen eerder weg of lekken uit een lager, terwijl vetten stevig genoeg zijn dat ze blijven waar ze worden aangebracht. Dit maakt het een superieure optie voor toepassingen die af en toe worden uitgeschakeld, omdat het vet in het onderdeel blijft en de kans op een droge start voorkomt wanneer de toepassing weer wordt ingeschakeld. Het ontbreken van lekkage is ook cruciaal voor alle toepassingen in omgevingen waar producten niet kunnen worden verontreinigd, zoals voedselverwerkingsruimten. Daarnaast zijn er vetten verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor omgevingen met voedsel. Strak ingepakte vetten kunnen ook helpen voorkomen dat verontreinigingen een lager binnendringen, wat handig is in omgevingen met vuil of water. Deze verontreinigingen kunnen vervolgens tijdens het opnieuw smeren worden verwijderd.

Een andere overweging bij het gebruik van vet betreft de bedrijfstemperaturen en snelheden van een specifieke toepassing. Een hogere viscositeit betekent meer rolweerstand en warmteopbouw, wat betekent dat oliesmeermiddelen doorgaans geschikter zijn voor toepassingen met hoge snelheid en hoge temperaturen. Toepassingen met gemiddelde of lage warmte- en snelheidsvereisten zijn echter over het algemeen zeer geschikt voor vet.

Voor meer informatie en onze offerte kunt u een e-mail sturen naar: info@jxtcbearing.com / whatapp: +86 13559751737