Waarom zijn flenskogellagers nodig?

- Dec 19, 2019-

Waarom zijn flenskogellagers nodig?


Wat maakt flenskogellagers anders dan andere kogellagers?

Een flenskogellager is niet echt een ander type lager. Net zoals kogellagers verzegeld of open worden aangeboden, zijn ze ook verkrijgbaar met flenzen of vlakte. De flens is gewoon een andere optie die door de lagerfabrikant aan de ontwerpingenieur wordt gegeven. Een flens is een verlenging, of een lip, op de buitenring van het lager, ontworpen om te helpen bij het monteren en positioneren van een lager in een delicate of problematische toepassing.

Waarom zijn dit soort lagers nodig?

NMB- Geen flens open lager

Een geen flens, open lager.

Dave Nufer, Sales Engineer - Turbo, Specialty en Ball Bearings voor NMB Technologies Corporation, legt uit: "Flenslagers worden meestal gebruikt wanneer de toepassing vereist dat de lager op zijn plaats wordt vergrendeld. De ontwerpingenieur zal het lager axiaal, langs de as of loodrecht op de as radiaal willen vergrendelen, afhankelijk van zijn toepassing. In dit geval wordt een flenslager gebruikt om axiaal stoten te weerstaan. Als er een axiale belasting of axiale druk op het lager is, zal de flens voorkomen dat het lager axiaal beweegt. ”

Welke toepassingen profiteren van dit soort kogellagers?

Elke toepassing waarbij een lager in een gebied met hoge trillingen moet worden gemonteerd, evenals elke toepassing die hoge axiale belastingen vereist, zal profiteren van het gebruik van een flenslager. “Automobieltoepassingen zijn een goed voorbeeld; alle voertuigonderdelen moeten bestand zijn tegen hoge trillingen. "

De ontwerpingenieur moet een lager kunnen selecteren en assembleren dat bestand is tegen trillingen en hoge temperaturen. Daarom is kleef- of interferentiepassing in de assemblage van een lager in een automobieltoepassing vaak onvoldoende. Om een lange levensduur en duurzaamheid van het lager te verzekeren, komt de selectie neer op een flenslager. Een flenslager behoudt zijn positie en overleeft de vijandige omgeving en trillingen in het voertuig. Indien nodig kan de montage van een flenslager ook een secundaire bevestiging omvatten, zoals een borgclip. ”

Hij voegt eraan toe dat zeer hoge temperaturen ook de keuze van een flenslager vereisen. Onder de motorkaptoepassingen, waar temperaturen vaak rond 180 ° C zijn en de aanwezigheid van materialen zoals die tussen een kogellager en een behuizing of as, zal een andere mate van thermische expansie ontstaan.

“Een stalen lager wordt bijvoorbeeld in een aluminium behuizing gedrukt; de behuizing kan eerder uitzetten dan het stalen lager waardoor de interferentie met het lager verloren gaat. Het gebruik van een flenslager in deze toepassing houdt het lager op zijn plaats - axiaal - ongeacht de onbalans in expansiesnelheid. ”

NMB-flens open lager

Een flens, open lager.

Flenslagers worden het meest gebruikt in lichte toepassingen, zoals voedselverwerkende machines, transportbanden, materiaalbehandeling, riemaandrijvingen in HVAC, textiel, bagagesystemen, medische verwerking en diverse andere industriële toepassingen voor lichte toepassingen.

Hoe worden deze lagers geïnstalleerd?

Zodra de beslissing is genomen dat een flenslager nodig is voor de toepassing, is de installatie van het lager niet ingewikkeld. Het nadeel is dat veel soorten flenzen duur zijn om te vervaardigen en de kosten van het applicatieontwerp zullen verhogen.

Slotaanbevelingen

Tot slot zegt Nufer dat het zeldzaam is om een toepassing tegen te komen waar een flens miniatuur kogellager vereist is. “Het is belangrijk voor de ontwerpingenieur om alle toepassingsalternatieven met hun lagerleverancier te bespreken omdat er een kostenverhoging is door een flenslager te selecteren. De ontwerpingenieur moet ervoor zorgen dat hij de toepassing niet ontwerpt in relatie tot de noodzaak van een flenslager. Hij merkt misschien dat er vaak minder dure opties beschikbaar zijn voor lagerregeling. Voor sommige toepassingen zijn flenslagers echter het enige goede alternatief. Praat daarom zeker met een expert om zeker te zijn voordat u een definitieve beslissing neemt. ”

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com