Waarom plastic lagers gebruiken?

- Jun 08, 2020-

Waarom plastic lagers gebruiken?

PlasticBearings-imageHoewel lagers meestal van metaal zijn gemaakt, zijn er andere materialen die enkele duidelijke voordelen bieden, afhankelijk van de behoeften van een toepassing. Plastic lagers zijn veelzijdige componenten die in verschillende vormen kunnen voorkomen, waaronder diepe groef, stuwkracht, hoekcontact en miniatuurlagers. Vervaardigd in verschillende stijlen, biedt het gebruik van plastic bepaalde voordelen.

Een voordeel is dat plastic veel lichter is dan de typische metalen waarmee lagers worden gemaakt. Het gewichtsverschil heeft niet alleen invloed op het totale gewicht van een applicatie, het kan ook in de loop van de tijd leiden tot energiebesparing, omdat een applicatie niet zoveel stroom nodig heeft om goed te werken. Kunststof lagers bieden ook meer corrosiebestendigheid dan het metaal, dat geschikt is voor omgevingen met corrosieve stoffen of industrie├źn die cleanroom-omstandigheden vereisen. Ook kunnen plastic lagers effectief werken zonder smeermiddelen vanwege de superieure slijtvastheid van plastic. De combinatie van geen smering en elementweerstanden betekent ook dat kunststoflagers minder onderhoud nodig hebben dan metalen opties. Dit kan erg handig zijn voor toepassingen die moeilijk te onderhouden zijn of waarschijnlijk gedurende de hele levensduur geen onderhoud zullen ontvangen.

Een ander voordeel van de slijtvastheid van plastic is dat het toepassingen kan helpen stiller te werken dan andere materialen. Metaal kan mogelijk een slijpgeluid veroorzaken, dus plastic is voordelig voor toepassingen die geen geluid mogen maken. Ten slotte geleiden plastic lagers geen elektriciteit en zijn ze niet magnetisch. Dit is uiterst belangrijk voor elke markt waar de lagers zich in de buurt van gevoelige elektronische componenten bevinden. Al met al maken deze voordelen plastic lagers een natuurlijke match voor verschillende markten, zoals voedselverwerking, medische, halfgeleiderproductie, verpakking en robotica.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737