Waarom plastic lagers gebruiken?

- Aug 25, 2020-

Waarom plastic lagers gebruiken?

PlasticBearings-imageHoewel lagers meestal van metaal zijn gemaakt, zijn er andere materialen die een aantal duidelijke voordelen bieden, afhankelijk van de behoeften van een toepassing. Kunststoflagers zijn veelzijdige componenten die in verschillende vormen kunnen worden geleverd, waaronder diepe groef, stuwkracht, hoekcontact en miniatuurlagers. Vervaardigd in verschillende stijlen, biedt het gebruik van plastic bepaalde voordelen.

Een voordeel is dat plastic veel lichter is dan de typische metalen die worden gebruikt om lagers te maken. Het verschil in gewicht heeft niet alleen invloed op het totale gewicht van een applicatie, het kan ook leiden tot energiebesparingen in de loop van de tijd, omdat een applicatie niet zoveel stroom nodig heeft om correct te werken. Kunststof lagers bieden ook meer corrosiebestendigheid dan het metaal, dat geschikt is voor omgevingen met corrosieve stoffen of industrieën die cleanroom-omstandigheden vereisen. Ook kunnen plastic lagers effectief draaien zonder smeermiddelen vanwege de superieure slijtvastheid van plastic. De combinatie van geen smering en elementaire weerstanden betekent ook dat kunststof lagers minder onderhoud vergen dan metalen opties. Dit kan erg handig zijn voor applicaties die moeilijk te onderhouden zijn of die waarschijnlijk tijdens hun levensduur geen onderhoud zullen ontvangen.

Een ander voordeel van de slijtvastheid van plastic is dat het toepassingen kan helpen stiller te werken dan andere materialen. Metaal kan mogelijk een knarsend geluid maken, dus plastic is voordelig voor toepassingen die geen geluid mogen maken. Ten slotte geleiden kunststof lagers geen elektriciteit en zijn ze niet magnetisch. Dit is uitermate belangrijk voor elke markt waar de lagers in de buurt van gevoelige elektronische componenten zullen zijn. Al met al zorgen deze voordelen ervoor dat kunststof lagers een natuurlijke match zijn voor een verscheidenheid aan markten, zoals voedselverwerking, medische toepassingen, halfgeleiderproductie, verpakking en robotica.

Voor meer informatie over onze producten en prijs, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.comWechat / whatsapp: +8613559751737